Türkiye Cumhuriyeti’nin vizyonu, ülkemizin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün söylediği gibi “Yurtta Barış, Dünyada Barış”dır. Dünya Barış Günü kutlu olsun.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi

Dünya Barış Günü Nedir?

Dünya Barış Günü’nün amacı; dünya genelindeki çatışmaların önlenmesi ve barışın temellerini atmak yolunda insanları bilinçlendirmektir. Her 21 Eylül’de, Birleşmiş Milletler Merkezi’ndeki “Barış Çanı” çalınır. Japonya tarafından yaptırılan bu çan, dünyanın tüm kıtalarından çocukların bağışladıkları bozuk paralarla üretildi. Çanın üzerine, “Çok Yaşa Mutlak Barış” yazısı kazındı.

Dünya Barış Günü veya Uluslararası Barış Günü, her yıl 1 Eylül tarihinde kutlanan bir bayramdı. Fakat, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BM) 1981’deki 57. birleşiminde, Birleşmiş Milletler Kararı ile 21 Eylül olarak günü değiştirildi.

BM tarafından Uluslararası Barış Günü ilan edilinceye dek, Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgal ettiği ve İkinci Dünya Savaşı’nı başlattığı 1 Eylül tarihi “Dünya Barış Günü” olarak kutlanıyordu. BM’nin aldığı kararla 21 Eylül olarak değiştirilen Dünya Barış Günü, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde halen 1 Eylül tarihinde kutlanmaya devam ediliyor.

Kaynak için TIKLAYINIZ