Bağımlı Olma, Sağlıklı Ol! Yaşamı Seç!

1-7 Mart Yeşilay Haftası Kutlu Olsun

PERPA Ticaret Merkezi B Blok ve PERPA Yapı Kooperatifi Yönetimi

Yeşilay Nedir?

Yeşilay, Birinci Dünya Savaşı sonrasında işgal güçlerinin toplumda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman ve dönemin 30 aydını tarafından 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kuruldu. “Hilal-i Ahdar” ismi daha sonra “Yeşil Hilal” ve “Yeşilay” olarak değiştirildi. 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü’nün Başbakanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay’a “kamuya yararlı dernek statüsü” verildi.

Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay'ın çalışma alanları çeşitlendi. Alkolden sonra tütün, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı Yeşilay’ın mücadele alanına dahil oldu.

Yeşilay Haftası Nedir?

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası kutlanır. Hafta kapsamında yapılan etkinliklerle toplumun bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyinin artırılması hedeflenir.

1959 yılında Yeşilay’ın T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’na yaptığı başvurunun kabul edilmesiyle, 1-7 Mart günleri tüm okullarda Yeşilay Haftası olarak kutlanmaya başladı.

Yeşilay hakkında ayrıntılı bilgi ve çalışmaları için TIKLAYIN

Narkotik Suçlarla Mücadele TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) Büro Amirliğinin koordinesinde 2022 yılında PERPA Ticaret Merkezi’nde “Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu ile Mücadele” semineri gerçekleşmişti. Ayrıntılar için TIKLAYIN