Özellikle İstanbul’a yeni gelenlerin ya da Şişli’ye çok uzak ilçelerde yaşayanların sorduğu bir soru bu: “Darülaceze PERPA ne demek? 

“Darülaceze PERPA” bir metrobüs durağı adıdır. Metrobüsün Avrupa yakası güzergahında “Okmeydanı Hastane” durağı ile “Okmeydanı” durakları arasında yer alır. Darülaceze Başkanlığı ve PERPA Ticaret Merkezi’nin bulunduğu yer anlamına gelir.

Metrobüs duraklarının sırasına ulaşmak için TIKLAYINIZ

Darülaceze Başkanlığı nedir?

Şişli’de Darülaceze Caddesi üzerinde bulunan Darülaceze Başkanlığı 1895 yılında Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kuruldu.

Darülaceze, kurulduğu günden bugüne 30.000’i çocuk olmak üzere toplam 72.000 kişiye şefkat yuvası oldu. Halen 600’e yakın insanımızı kuruluş felsefesinden ödün vermeden barındıran Darülaceze din, dil, ırk, cinsiyet ve mezhep farkı gözetmeksizin cami, kilise ve havrasıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir hayır kurumudur.

Darülaceze Başkanlığı internet sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ

Değerli komşumuz Darülaceze, PERPA Ticaret Merkezi’nin tam yanında yer alır. PERPA Ticaret Merkezi, komşusu ile iyi ilişkilerini devam ettirir. Darülaceze sakinleri için sosyal sorumluluk projeleri de üretir. Darülaceze sakinleri de PERPA Ticaret Merkezi’ni çok sever. PERPA’yı sık sık ziyaret edip esnafla sohbet ederler.

PERPA sponsorluğunda Darülaceze’de Bi Dolu Medya Etkinliği Haberi için TIKLAYINIZ

Darülaceze sakinlerinin ürettiği ürünlerle PERPA’da düzenledikleri kermes haberini incelemek için TIKLAYINIZ

Yaşlılar Haftasında PERPA Kooperatifi ve PERPA B Blok Yönetiminin Darülaceze sakinlerini ziyareti haberini incelemek için TIKLAYINIZ

Darülaceze sakinlerinden bazıları o kadar çok PERPA’yı ziyaret eder ki bütün Perpalılar tarafından tanınırlar. PERPA’da düzenlenen etkinliklerde de Darülaceze sakinlerini sıklıkla görebilirsiniz.

Esnaf nedir? Türk Dil Kurumu esnafın tanımı için “küçük sermaye ve zanaat sahibi” diyor. Ancak Anadolu esnafını sadece bu şekilde tanımlayamayız. Ahilik geleneği ile yoğrulmuş olan Anadolu esnaf kültürünün özünde iyi niyet, büyüklere saygı, küçüklere kol kanat olma, birlik bilinci, şefkat bulunur.

Ahilik nedir? TIKLAYINIZ

PERPA esnafının, komşusu Darülaceze ile kurduğu iyi ilişkilerde bu güzel özellikler kendini hissettiriyor.

“Darülaceze-PERPA” sadece bir durak ismi değil Perpalının kalbini ve taşıdığı Anadolu esnaf kültürünü yansıtan ifadelerden biridir.