PERPA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, İstanbul'un daha fazla kongre merkezine ihtiyacı olduğunu belirterek, "PERPA'nın çatısında 15 bin metrekarelik bir alan var, biz buraya 3 bin 500 kişilik 4 ayrı kongre salonu yapmaya talibiz" dedi.

■ İstanbul'un turizmden hak ettiği payı yele­rince almadığına dikkat çeken Yümlü, şehre yeni bir sembol kazandırmak adına PERPA yanındaki alana 40 metre yüksekliğinde bir de kule dikmek istediklerim de açıkladı.

PERPA Yönetim Kurulu Başkanı Mithal Yümlü, hazırladıkları yeni projeleri açıkladı. İstanbul`un kültür ve turizm kenti olmasının yanı sıra. Kongre merkezi haline gelebilmesi için çok daha fazla kongre salonuna ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yümlü, "PERPA B Blok binası üzerinde 15 bin metrekarelik bir alan var, biz buraya her biri 3 bin 500 kişi ka­pasiteli 4 ayrı kongre salonu yapmaya talibiz" dedi.

Binanın statiğinin bu tür bir ağırlık için yeterince uygun olduğunu, projenin yaklaşık 15 ile 20 milyon dolara mal olacağını söyleyen Yümlü, konu hakkındaki projelerini yakın zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sunacaklarını ve destek isteyeceklerini açıklayarak. "Görüşmelerin en geç yılsonuna kadar olumlu bir şekilde sonuçlanacağını bekliyoruz" dedi. "İstanbul'un yeni sembollere ihtiyacı var"

Mithat Yümlü, kültür ve turizm kenti olmaya aday İstanbul'un turistlerin ilgisini çekecek yeni sembollere ihtiyacı olduğunu ifade elli.
PERPA'nın yanındaki arazinin Büyükşehir Belediyesi ile anlaşılarak yeşil alan ilan edil­mesi halinde, altına 7 bin araçlık bir otopark üstüne ise park inşa edeceklerini belirten Yümlü, "Parkın içinde 40 metre yüksekliğinde ve zirvesinde restaurant olan bir kule dikeceğiz, kuleye gelen insanlar Haliç ve Boğaz manzarası seyredecek. PERPA arlık İstanbul'un bir semti oldu" diye konuştu,

"Doğal Fuar Alanı"
Mithat Yümlü. PERPA'nın toptan ve pera­kende ticaretinin yanında hizmet sektörünü (muhasebeci, avukat, noter, restaurantlar) debünyesine kattığım vurguladı. Merkezde çok az boş dükkân olduğuna dikkat çeken Yümlü. bu dükkanlarında dönemin zenginleri tarafından "bir kenarda bulunsun" mantığı ile alındı­ğını ve şu anda gerek salış fiyatı gerekse kira bedeli olarak oldukça değerlendiğine dikkat çekti.

Banka şubeleri, İTO Ticaret Sicil Merkezi ve vergi (tahsilat büroları doğal bir fuar alanı olan PERPA'da bulunan esnafın işlerim daha da kolaylaştırdı, Aynı iş kollarının bir arada bulunduğu merkezde müşteriler her türlü piyasa karşılaştırması yapmaya fırsat buluyor. Yümlü PERPA esnafının şu anki durumundan memnun olduğunu açıklayarak, bazı sıkıntıları da dile getirdi. Yümlü. "İstanbul halkı bizi yelerince tanımıyor, E5 karayolu ile Piyale paşa tarafından da yol açılmasını talep ediyoruz" dedi.

PERPA hakkında
1984 yılında Karaköy Perşembe Pazarı`nın yıkım karan çıktığında oradaki esnafların nereye nakledileceği tartışılıyordu. Bu bölgedeki ticaretin ana unsurlarını hırdavat, makine aksana, elektrik, cıvata, rulman üretici ve satıcılara oluşturuyordu. Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, bölge esnafının mağduriyetini önlemek için PERPA kooperatifim kurdurdu. Belediyenin tahsis ettiği arsa karşılığında belediyeye yüz­de 45 hisse verildi ve (emeli 1986 yılında atı­lan merkez İ989 yılında açıldı. Dünyanın en büyük ikinci mono blok gövdeli binası olan PERPA Ticaret Merkezi,"Yüzde 90'lik doluluk oranıyla Türkiye'nin en büyük KOBİ merkezi olarak dikkat çekiyor.

Türkiye'deki 50 kent daha büyük bir tica­ret hacmine sahip olan merkezde, hareketlilik her geçen gün artarken, geçmişle boş olan dükkânlar da bir bir dolmaya başladı.

PERPA içerisinde, banka şubeleri, İTO Tica­ret Sicil Merkezi ve Vergi tahsilât büroları gi-bİ merkezlerin olması, işletmeler tarafından tercih edilmesini sağlarken, metrekare başına 1 YTL 36 YKR gibi çok düşük bir bedel üzerinden alman aidatlarla da PERPA esnafının daha iyi şartlarda hizmet vermesi sağlanıyor.

PERPA ve çevresinin güvenliği 100 kişilik bir ekip ile sağlanırken, 70 kişilik temizlik ekibi de merkezin gün boyu temiz kalmasını sağlıyor,
İTO'ya 15 üye veren PERPA esnafı, kurdukları PERSİAD ile kendi arasında koordineli olarak çalışıyor.

Rakamlarla PERPA

Günde ortalama 40 bin kişilik giriş-çıkışla İstanbul’un en büyük ticaret merkezi 50 kentten daha büyük ticaret hacmi. Her gün, 20 bin çalışan PERPA'da işbaşı yapıyor.

Günde ortalama 15 bin araç giriş çıkışıyla Türkiye'nin en büyük otoparkı 4500 işyeri­nin yer aldığı merkezde 3860 firma faaliyet gösteriyor