08.10.2006


PERPA esnafı Moskova ve Şangay'a outlet açacak

Tek başlarına dünyayla rekabet etme şansları bulunmayan PERPA esnafı, yurtdışında iş merkezi kurmaya hazırlanıyor

PERPA esnafı Moskova ve Şangay'a outlet açacak
Mithat Yümlü
İSTANBUL (ANKA)
Karaköy Perşembe Pazarı esnafı tarafından dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın da desteğiyle kurulan PERPA kooperatifi yurtdışına açılıyor. PERPA Toptancılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yünlü, Türk KOBİ'lerinin rekabet gücünü artırmak için Moskova ve Şangay gibi dünyanın en önemli ticari alanlarında iş merkezi kurmayı planladıklarını belirtti.

KOBİ'lerin tek başlarına dünyayla rekabet etme şansı bulunmadığını ifade eden Yümlü, 'Artık ürettiğimiz malı müşterinin ayağına götürme dönemidir. PERPA'nın bir dış ticaret firması kurarak, kendi ürünlerini ihraç etmesi gibi bir planımız var. Yurtdışında iş merkezleri açmayı hedefliyoruz' dedi.Yümlü, 300-500 KOBİ'nin biraraya gelerek dünyanın önemli pazarlarında Türkiye'deki 'Outlet' sistemi gibi bir sistem kurulabileceğini dile getirdi. Hükümetin bu tür projelere destek vermesi gerektiğini belirten Yümlü, Türk üreticilerin özellikle Rusya ve Çin pazarında rahatlıkla 'marka' olabileceğini vurguladı.

PERPA'YA PLAZA

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan sonra dünyanın en büyük ikinci 'mono blok' gövdeli binası olan PERPA Ticaret Merkezi'nde şu anda 4 bin 380 firmanın iş yaptığını ve doluluk oranının yüzde 98'ler civarında olduğunu belirten Yümlü, yeni otopark ile birlikte PERPA bünyesinde bir plaza ve otel yapacaklarını söyledi.

Mithat Yümlü, gelecek günlerde PERPA için toplu bir reklam ihalesine çıkacaklarını belirterek, ihale tarihini yakın bir zamanda açıklayacaklarını ifade etti.


Kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/ekonomi/?q=1&c=3&i=8945