Esnaf, işlerin iyi gittiğini ve Perpa'da yaşadıkları her türlü sorunun kolaylıkla çözümlendiğini söylüyor. Tek sorunlarının otoparktaki yığılma olduğunu anlatan esnaf, siyasetten de uzak değil. Lübnan'a asker gönderilmesini istemiyorlar

Perpa esnafı: Lübnan'a asker göndermeyelim
13 yıldır Perpa'da olduğunu belirten Kuaför Veysi Ergenç, eleman bulamamaktan şikayetçi. Armanlar Makine'nin sahibi Osman Arman'ın sıkıntısı döviz kuruyla ilgili. Essen Havalandırma'dan Esengül Coşkun ise bazı esnafların birden fazla araca sahip olmasından dolayı otopark sıkıntısı olduğundan yakınıyor. Coşkun ayrıca, cep telefonu vergilerinden yakınırken, 'Lübnan'a asker göndermeyelim' diyor.

Veysi Ergenç - Ergenç Erkek Kuaförü
Daha önce Silivrikapı, Fatih ve Osmanbey'de çalıştım. 13 yıldır da Perpa'dayım. İşlerimiz iyi. Müşterilerimiz Perpa çalışanları ve dükkan sahipleri. Ben buraya geldiğim zaman 50 dükkan vardı. Akşama kadar dart oynayıp sohbet ediyorduk. Şimdi çalıştıracak eleman arıyorum. Sadece otoparkların yetersiz olması gibi bir sorunumuz var. Ama özellikle son iki senedir verilen hizmetler güzel. Zaten bir sorun olduğu zaman söyleyip düzelttiriyoruz. Yönetim bu konulara son derece açık. Şu an Türkiye'nin durumu iyi gibi gözüküyor. Tek bir sorun var, o da işsizlik. Lübnan'a asker gönderme konusuna gelince eğer oraya gidip de Müslümanlar'ı vuracaksak gitmeyelim. Eğer İsrail'in iki askeri kaçırıldığı için Lübnan'a saldırması gibi biz de oraya giden iki Mehmetçik'e bir şey olduğu zaman, bunu yapanlara dünyayı dar edeceksek, gidelim.

Osman Arman - Armanlar Makine
Bizim makine, el makineleri, vinç ve calaskar gibi kaldırım üniteleri satıyoruz. 16 seneden bu yana Perpa'da faaliyet gösteriyoruz. Ben diğer arkadaşlarım gibi Perşembe Pazarı'nda değil Sivas'tan geldim ve burada ticarete atıldım. Önceleri burayı büro olarak kullanmaya başladık. Sonra malzeme getirdik. Müşterimizin yüzde 80'i resmi kurumlar. Karayolları, demiryolları, Devlet Su İşleri gibi firmaların kapalı zarf usulü yapılan demirbaş ve sarf malzemeleri ihalelerine giriyoruz. Fakat halen demirbaş alımlarının durdurulması ve sarf malzemelerin de stok yöntemi ile değil aylık veya iki aylık alınması nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Önceden 3 ayda 20 ton alınır, bir sene alınmazdı veya çok nadir aralarda alınma yapılırdı. Şimdi toptan alım olduğu için cazip değil. Zaten yaptığımız işin kar marjı düşük. Öte yandan 2 bin 250 Euro'dan aldığımız malzemeyi daha sonra bin 950 Euro'ya satmış gibi oluyorduk. Kurdan zarar etme gibi oluyordu. Fakat dolaşım olunca o kadar zarar vermiyordu. Bin 950'den satıyorduk ama yine aynı fiyattan alıyorduk. Perpa'dan memnunuz. Sadece istenen doluluk oranında sorun var. Bir kısmı depo olarak da kullanılsa 800 dükkan boş. Bir de küçük dükkanların fazla olması hareketi azaltıyor gibi geliyor bana. Bunun nedeni de burada kiraların ucuz olması. Bazı arkadaşlara da dükkanlar metrekare olarak yetersiz geliyor. Ancak iki dükkanı birleştirerek işin içinden çıkmaya çalışıyorlar.

Esengül Coşkun - Essen Havalandnırma
HavalandIrma, elektrik ve elektronik ürünleri satıyoruz. Sektör çok iyi. Çok memnunuz halimizden. Bugün bir müşterimiz geldi yoğunluktan talebini karşılayamadık. Perpa'dan her konuda memnunuz. Sadece otopark sıkıntımız var. Fazla araç sahibi olan dükkan sahipleri yüzünden bazen yer bulunamıyor. Türkiye'nin haline gelince de bir örnek vermek istiyorum. Son cep telefonu faturam 47 YTL geldi. 11 YTL'lik görüşme yapmışız. Kalanı vergi. Türkiye'de istikrar yok ki. Kendi topraklarımızı başkaları değerlendiriyor. Sonra da Lübnan'a asker gönderelim diyoruz. Niye gönderiyoruz? Çünkü Amerika ve İngiltere öyle istiyor.

Zafer Sülün - Nokta Elektronik
Firmamız elektronik ve bilişim sektöründe 14 yıldır faaliyet gösteriyor. Dağıtımını yaptığımız ana grup ürünler bilgisayar kablo-konnektör ve aksesuarları, bilgisayar yapısal kablolama ürünleri, yüksek frekans konnektör ve kabloları, ses ve görüntü konnektör ve kabloları, telefon aksesuarları. Teknolojinin ülkemiz için öneminin farkındayız ve bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir Perpa firması olarak sahip olduğumuz avantajların farkındayız; İstanbul'un orta yerinde, herkese bir adım uzaklıkta, ticaretin kalbindeyiz.