PERPA Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, ekonomik krizlerle sarsılan pek çok firmanın, aylık kiraları ve diğer sabit giderleri yüksek olan plaza tipi iş merkezlerinden çıkarak, benzer hizmetleri aynı kalitede sunan PERPA'ya yerleştiğini söyledi.

PERPA Ticaret Merkezi'nin çalışanı ve işyeri sahiplerinin katıldığı yılbaşı partisinin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Mithat Yümlü, Türkiye genelinde binlerce işyerinin kapısına kilit vurulduğu kriz ortamında, PERPA'nın doluluk oranının yüzde 15 arttığını ifade etti. Yümlü, PERPA'nın çekim merkezi haline dönüşmesinde, plazalardaki yüksek genel giderlerden kaçan firmaların kira, aidat gibi sabit giderleri çok daha az olan, trafik, otopark ve güvenlik sorunu yaşanmayan PERPA'yı tercih etmesinin büyük payı olduğunu vurguladı.

Halen 3 bin 680 firmanın faaliyet gösterdiği PERPA'nın Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı iş merkezlerinden biri olduğunu anlatan Yümlü, “Her gün 20 bin çalışan PERPA'da işbaşı yapıyor. Buna ilave olarak 40-50 bin müşteri de PERPA'ya giriş çıkış yapıyor. Otoparkımıza bugün Atatürk Havaalanı'nda bile yaşanmayan bir yoğunlukla her gün ortalama 14 bin araç giriyor. Bazen bu rakam 17 binleri de aşıyor. Bütün bu özellikleriyle PERPA'da ekonominin nabzını tutmak mümkün.” dedi.

PERPA'nın bir ucundan girip öteki ucundan çıkarak fabrika kurmanın mümkün olduğunu vurgulayan Yümlü şöyle devam etti: “PERPA emsalleri ile boy ölçüşemeyecek kadar ileri gitti. KOBİ'lerin, ithalatçı ve ihracatçıların ağırlıkta olduğu PERPA, teknik malzemeden hırdavata, elektrikten bilgisayar ürünlerine kadar sürekli açık bir fuara dönüşmüştür. Yine 8 banka şubesi, noteri, PTT'si ve restoranlarıyla PERPA, yakın çevreye de hizmet veren bir finans ve yaşam merkezi haline gelmiştir. Bütün bu özellikleriyle PERPA, İstanbul'un ticaret şehri olmasında önemli bir misyon üstlenmiştir. Ekonomik krizde de giderlerini kısıp, küçülerek yaşanan badireyi atlatmaya çalışan işadamlarımızın çözüm ortağı olmuştur.”

PERPA'nın ulaştığı noktada devletin ve yerel yönetimlerin hiçbir katkısının bulunmadığının altını çizen Mithat Yümlü, elde edilen başarının üyelere ve PERPA'lı tüccarlara ait olduğunu kaydetti. 669 bin metrekare kapalı alanı ile dünyanın en büyük monoblok gövdesine sahip olan PERPA, 45 bin metrekare alan üzerine kurulu. 13 katlı binada toplam yolların uzunluğu 38 kilometreyi buluyor. Ekonomi Servisi