Güney Güney Asya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketinden sonra bütün dünyada yardım organizasyonları düzenlenerek bölgeye milyonlarca dolar gönderildi.
• “Uzat Ellerini” Asya’ya yardım kampanyası
Güney Asya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketinden sonra bütün dünyada yardım organizasyonları düzenlenerek bölgeye milyonlarca dolar gönderildi. Türkiye olarak daha önce bir deprem felaketi yaşamamıza rağmen Güney Asya depremine yardım etme konusunda diğer ülkelerden geri kaldık. Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ında 5 şubatta bölgeyi ziyaret etmesine rağmen felaketzedelere istenilen düzeyde yardım götürülemedi.

Perpa Sanayici ve İş Adamları Derneği, Persiad Güney Asya depremine yardım için bir kampanya düzenledi. Perpa, A ve B Blok yönetimlerininde desteklediği kampanya çerçevesinde Perpa’da 10.000 el ilanı tüm esnafa dağıtılarak kampanyaya destek çağrısı yapıldı. Perpa girişine “Uzat ellerini” yazan büyük bir pankart asılarak ve tüm Perpa’yı afişlerle donatarak Perpa’ya günlük gelen 100.000 kişinin kampanyadan haberdar olması sağlandı.

Konuyla iligili olarak görüştüğümüz A Blok Başkanı Fevzi Alkan ve B Blok Başkanı Mithat Yümlü, felaketzedeler için çaba harcamak gerektiğini belirterek, bu konuda her türlü desteği vereceklerini söylediler.

Kampanyaya ilk olarak Perpa Mescitinde namaz çıkışında para toplanarak başlandı. Perpa Esnafı o gün 10 Milyar TL toplayarak Kızılayın depremle ilgili açmış olduğu hesaba yatırdı.

Perpa Esnafı kampanyaya Kızılay’ın bu konu ile ilgili açmış olduğu hesaplara para yatırarak katılıyor. Bir ay daha süreceğini öğrendiğimiz kampanya boyunca Perpalıların yaklaşık 300 milyar TL civarında yardım göndermesi bekleniyor.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Persiad başkanı, Nazmi Gökçeli, “Bizler Persiad olarak her türlü sosyal olaya duyarlı bir sivil toplum örgütüyüz. Bu konuda da elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.” dedi.

Nazmi Gökçeli, dayanışmanın azaldığı bir çağda sivil toplum kuruluşlarının bu gibi konularda öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

Yardım için geç kalmış değilsiniz. Kızılay’ın Güney Asya depremi için açmış olduğu hesaplara olanaklarımız ölçüsünde mutlaka bir katkıda bulunabiliriz.