Perpa 20 yıl sonra güldü

1984'te şehir dışına kurulan Perpa, sorunlarını çözdü. Müşteri dolu dükkanlar ve hınca hınç dolu otopark esnafın yüzünü de cebini de güldürüyor.
HACI DEMİR/ Mali Müşavir
Perpa şeytanın bacağını kırdı
Tek istek: E-5'e bağlanmak
Kayıtdışına dikkat

Kayıtdışına dikkat

HACI DEMİR/ Mali Müşavir
Vergi oranlarının yüzde 45'den 40'a inmesi küçük işletmeler için çok önemli değil. Ayrıca işletme giderlerinde her şey gider kabul edilmediği için kayıt dışını artırıyor.

Yasamız bile yok
ERASLAN ALKILIÇ/ Esnaf
"Ticaret merkezinin yasası yok. Kat maliki yasası ile idare ediyoruz. Perpa, Dubai gibi olabilirdi. Ancak hükümetler bu fırsatı kaçırdı. Dünyanın ikinci en büyük monoblokunu kullanamıyoruz."

Konuklarımız şaşırıyor
GÜNDÜZ DENİZ/Esnaf
Perşembe pazarında her gün iki takım elbiseyle işe gelirdik burada modern ortamda yaşıyoruz. Artık para ile para kazanma devri kapandı. Şimdi biz para kazanmaya başlayacağız.

Zincirimizi kırdıkERASLAN ALKILIÇ/ Esnaf
NİHAT SARAYÖNÜ/Esnaf
Kendine güvenemeyenler buraya gelmedi. İyi ki gelmişim. Burada zincirimizi kırdık. Çünkü her türlü olanağımız var. Karaköy'de lavabo ihtiyacı için dışarı çıkıyorduk. Bir yer daha almayı düşünüyorum.

Tüm param yatırıma
ARA ARŞAM MUTAFYAN/Esnaf
2002'den sonra güven geldi. Cebimdeki tüm parayı çıkarıp yatırım yaparım. Hiç düşünmem. Ancak gümrüklerde sorun var işler yavaş işliyor. Orayı çözsünler yeter.

Güven geri geldi
HÜSEYİN GEDİK/ Esnaf
Bizim için önemli olan güven. Krizin etkileri hala devam ediyor. Ama biz daha iyi olacağımızı düşünüyoruz. Altı ay önce buraya taşındık. Geldiğimiz için çok mutluyuz.