28.12.2015

Değerli Üyelerimiz, Kat Maliklerimiz ve Kiracıları,

Perpa Yapı Kooperatifi B Blok Yönetimi olarak Haziran 2015 döneminde başlattığımız Isıtma-Soğutma Sistemi ve Yangın Sprinkler Projesi, yılbaşına kadar kısmen hizmet vermeye başlayacaktır.

Tüm yasal altyapı işlemlerinin tamamlandığı uygulama kapsamında Perpa’nın kuruluşundan bu yana yaklaşık 30 yıldır hizmet veren eski sistem, ileri teknoloji ürünü yeni bir sistem ile tamamen değiştirilmektedir.

Proje uygulaması kapsamında, kazan dairesi imalatına bağlı olarak bina içinde yaklaşık 200 kilometrelik boru döşemesi gerçekleştirilmiştir. Kalorifer kazanlarından soğutucu ünitelere tüm cihazların yerleştirilmesi ve projenin tamamının uygulanmasının iki yıllık bir süreyi kapsadığı sistem, yüklenici firmanın 100 ila 150 personelinin 7/24 boyunca yoğun gayretleri sonucu altı ay gibi bir sürede tamamlanmış olacaktır.

Merkezi sistemle faaliyete geçecek olan uygulama, hem ısıtma hem soğutma konforunu 365 gün boyunca kesintisiz bir şekilde siz Perpa sakinlerinin hizmetine sunacaktır. Aynı zamanda soğutma sistemine ait soğutma kulelerinin yönetmelik kapsamında çatı katına taşınması ile olası görüntü kirliliğinin önüne geçilecek, yine bağımsız klimaların kaldırılması ile bina içinde yaz döneminde hissedilen bunaltıcı nem ortadan kalkacaktır.

Perpa B Blok’ta, Isıtma-Soğutma ile eş zamanlı başlatılan Yangın Sistemi de tamamlanmış ve hizmet vermeye başlamış bulunmaktadır.

Perpa B Blok Yönetimi olarak Kasım 2015 döneminde bitirilmesini hedeflediğimiz ancak montaj uygulamalarının eksiksiz yerine getirilmesi sonucu yaşanan gecikmeden ve vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı tüm Perpa sakinlerinden ve üyelerimizden özür dileriz. Bu noktada üzülerek şunu da belirtiriz ki, bazı üyelerimizin birtakım engellemeleri yaşanan bu gecikmede etkili olmuştur.

Perpa B Blok Yönetimi olarak arzu etmediğimiz bu durumu bir nebze telafi etmek üzere, siz değerli Perpa sakinlerinden Ocak - Haziran 2016 dönemine kadar ısıtma bedelinin alınmayacağını belirtiriz. Yine proje kapsamında bütün bağımsız birimlere takılacak kalorimetrelerin (pay ölçerler) mevcut bütçemizden karşılanacak olup, İlave bedel sizlerden istenilmeyecektir.

Tüm Perpa B Blok sakinlerinin Isıtma-Soğutma sisteminden faydalanması için, fan-coil cihazlarını acilen temin etmeniz gerekmektedir. Bu vesile ile;
Yeni yılınızı kutlar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Yönetim Kurulu