Perpa hayali 19 yıl sonra gerçek oldu

Perşembe Pazarı esnafını taşımak için 1988'de inşa edilen Perpa, 19 yıl sonra yüzde 98 doluluk oranına ulaştı

Perpa hayali 19 yıl sonra gerçek olduFAHRİ SARRAFOĞLU/İSTANBUL
İstanbul'un en büyük ticaret merkezlerinden biri olan Perpa Ticaret Merkezi'nde doluluk oranının yüzde 98'e ulaştığı bildirildi. Perpa'da 4 bin 500 iş yerinden 4 bin 280'i şu anda dolmuş durumda. Merkez'de 9 bine yakın vergi mükellefi olduğunu belirten Perpa Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, "Perpa Türkiye'nin KOBİ merkezidir. KOBİ'lerin nabzını Perpa tutmaktadır" dedi.

TAŞINAN KAZANDI

Perpa'ya taşınanların çağdaş bir ortamda ticaret yapma fırsatı yakaladığına değinerek “rahat ve ferah bir ortamda, kışın yağmur ve soğuktan, yazın da sıcaktan korundular” diye konuştu. Yümlü, "TEM ile E-5'in kesiştiği yerde ulaşım açısından büyük bir avantaj yakaladılar. Üyelerimiz Perşembe Pazarı'ndaki merdiven altında daracık yerlerde çalışmaktan kurtuldu" dedi.

TÜRK TİCARET MERKEZLERİ

Yümlü, Perpa gibi kuruluşların yurt dışında kuracakları mağazalarda ürünlerini direkt satarak ihracat yapabileceğini belirterek, "Moskova'da, Şanghay'da, dünyanın birçok büyük şehrinde Türk ticaret merkezleri kurularak ihracat desteklenebilir. Perpa gitsin Moskova'da iş merkezi kursun 500 firmayı da yanında götürsün" dedi.

Her gün 40 bin kişi geliyor

Türkiye'de tek çatı altında en fazla istihdam sağlayan kuruluş olan Perpa'da bugün 20 bin kişi çalışıyor. Perpa'ya her gün 40 bin kişi girip çıkıyor. Ayrıca hergün 13-14 bin araç giriş çıkışı oluyor. Perpa'da 12 bankanın dışında noter, ticaret sicili gibi hizmetler de mevcut.

29.10.2007