Haber videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

Türkiye-İran kimya ve temizlik sektörleri B2B görüşmeleri PERPA B Blok Yönetim salonunda gerçekleşti. PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi, İSİAD ve TİSİAD organizasyonu ile gerçekleşen toplantıya sektöründe lider firmalar katıldı.

İSİAD (İranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği) ve TİSİAD (Türk İran Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Saeid Mohammad JAN’ın önderliğinde gerçekleşen toplantıya PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR de eşlik etti. İstanbul Ticaret Odası 69 No.lu Kimyevi Madde Meslek Komitesi Başkanı Ayşe ŞİŞMANOĞLU da toplantıya katıldı.

Perpa B Blok Başkanı Hacı DEMİR “Türkiye ve İran kimya temizlik sektöründeki iş birliklerinin artırılması, ticari hacminin geliştirilmesi toplantısına PERPA olarak ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin koyduğu 30 milyar dolarlık hedefe ulaşmak noktasında biz de azami gayret göstereceğiz. İSİAD 9100 üyesi, TİSİAD 14 Bin üyesi ile bu hacmi genişletiyor. Biz de bu hacmi hem PERPA Ticaret Merkezi içerisinde hem de İTO içerisinde büyütmeye gayret gösteriyoruz. Büyük başarıların küçük adımlarla olacağına inanıyorum. Bu toplantıyla kimya sektörüyle ilgili küçük bir adım daha atıyoruz. Bundan sonra daha büyük adımların geleceğinin ışığını görüyorum” dedi.

İSİAD ve TİSİAD Başkanı Saeid Mohammad JAN, Türkiye ve İran arasındaki ithalat ihracat rakamlarının pandemi döneminin sona ermesinin ardından giderek arttığını söyledi. İki ülke arasındaki iş birliklerinin ve yatırımların daha da artması için karşılıklı çaba sarf edildiğini dile getirdi. Hem Türkiye hem de İran için kimya temizlik sektöründeki sorunlardan bahseden Jan, iki ülke firmalarının yapacakları iş birlikleri ile sorunların iki tarafta da çözülebileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Toplantıda Türkiye’den Tibet İthalat İhracat (Sultanlar Holding), Tetiklioğlu Kimya, AYKİM Kimya, Tuğra Kimya, ANC Kimya, Aktif Kimya firmaları, İran’dan Behshahr Industries, Ulusal Kalkınma Grubu, Paksan Company, Goltash Company, Saina Company, Sanat Shuwinde Holding, Copolimer İsfahan firmaları yer aldı.