Birgün gazetesi yazarlarından Ercan Karakaş PERPA esnafı ile buluştu. Ticaret Merkezleri içinde önemli bir yeri olan PERPAlıların sorunlarını dinleyen Karakaş birgün gazetesi ve PERPA'nın sorunlarının konuşuldugu buluşmada siyasetten, ekonomiye bir çok sorun ve çözüm yolları tartışıldı.
• Perpa Hızla Gelişiyor...

Ticaret Merkezleri içinde büyük bir yere sahip olan PERPA'nın esnafı 20 yıl sonra gelinen aşamadan memnun, ama bununla yetinmiyor. PERPA'lılar yıllardır çözüm bekleyen kimi sorunların da artık çözülmesini istiyor.

Nimet KOÇ - İstanbul

Birgün gazetesi yazarlarından Ercan Karakaş PERPA esnafı ile buluştu. Ticaret Merkezleri içinde önemli bir yeri olan PERPAlıların sorunlarını dinleyen Karakaş birgün gazetesi ve PERPA'nın sorunlarının konuşuldugu buluşmada siyasetten, ekonomiye bir çok sorun ve çözüm yolları tartışıldı.

Geçtiğimiz günlerde PERPA'lı esnafla buluşan birgün gazetesi yazarlarından Ercan Karakaş, PERSİAD (Perpa Sanayici ve İş adamlar Derneği) ve Elektrokenti de ziyaret etti. 1984'te şehir dışına kurulan PERPA'nın, artık varolan sorunlarını hızla çözmeye çalıştıklarını ve PERPA'yı tanıtmak için birçok etkinlikler yaptıklarını anlatan PERSİAD Başkanı Nazmi Gökçeli "Geçtiğimiz yıl birçok sorundan dolayı gereken gelişimi yakalayamayan PERPA'da var olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Biz PERSİAD olarak, A ve B blok ayrımı yapmadan, PERPA'lıları kültürel,ticari bir çok etkinlikte buluşturmaya çağrıyoruz.Bu yüzden Persiad olarak çeşitli dış ticaret Seminerleri düzenliyoruz.Yapılan bu dış ticaret seminerleri ile de bir çok ülkenin ticari potansiyeli ile PERPA'lıları tanıştırmaya çalışıyoruz" diyerek PERPA'nın Ticaretle ilgili olan girişimlerini anlattı.

Ticaret Merkezleri içinde büyük bir yere sahip olan, PERPA esnafı 20 yıl sonra gelinen aşamadan memnun, ama bununla yetinmiyor. PERPA'lılar yıllardır çözüm bekleyen kimi sorunların da artık çözülmesini istiyor. Bu sorunların başında park ve ulaşım sorunu geliyor. Mevcut otopark, ihtiyaca yanıt vermiyor.

PERPA'ya ulaşımı kolaylaştırmak için de E-5'e bağlantı şart olduğunu ifade eden esnafa tavsiyelerde bulunan Karakaş "Siyasi partiler ve siyasetçiler durumun değişmesini gerçekten istiyorlarsa, yapmaları gereken şey; "sahici sorunlar"a eğilmek ve onlara çözüm bulmak olmalıdır" diyerek PERPAlılara tavsiye bulundu. Karakaş, PERPA içinde önemli bir yere sahip olan Elektrokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Alkan'ı da ziyaret etti. Alkan seçim zamanlarında PERPA'yı ziyaret eden siyasetçilerin seçim dışında da PERPAlılarla ilgilenip onların sorunlarını dinlemesi gerektiğini söyledi. birgün gazetesinin de çok ortaklı bir kuruluş olması yönüyle PERPA'ya benzediğini vurgulayan Karakaş ise, var olan sorunların yazılı bir şekilde ilğili mercilere iletilmesi gerektiğinin önemini vurguladı.

PERPA`lılar için ücretsiz ve aylık olan bir gazeteyle PERPAlılar seslerin duyuruyor ve kendi aralarında ki iletişimi bu yolla sağlamış oluyorlar. Gündem gazetesi'nin Sorumlu Yazı işleri Müdürü olan Aydın Doruk çıkarttığı gazete sayasinde var olan aksaklıkların yoluna girmesi için iyi bir aracı olduğunu söylüyor.