Perpa Birlik Platformu, Kerbela Gölgesinde Ehl-i Beyt Sevgisi konulu bir konferans düzenledi. Konferans, Şişli Kaymakamı Salih Işık, Perpa A Blok Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sezgin ve Perpalıların katılımıyla Perpa B Blok Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Konferans, Perpa Cami İmam Hatibi Muharrem Silkin’in okuduğu Aşr-ı Şerif ile başladı.

Daha sonra Şişli Mescidi İlahi Korosu sahne aldı. Fulya Balçık Cami Müezzini İbrahim Duman, Kuştepe Cami Müezzini Muhammed Aydın, Konyalı Cami İmam Hatibi Feyzullah Aygün, Hacı Nimet Özden Cami İmam Hatibi Recep Genç ve Şişli Eftal Hastanesi İmam Hatibi İsmail Demirci ilahiler seslendirdiler.

Söz alan Perpa Birlik Platformu Dönem Sözcüsü Halil Erdem Gültekin Kerbela Gölgesinde Ehl-i Beyt Sevgisi’ni anlattı.

Şişli Kaymakamı Salih Işık konferansa davet edilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bir mihenk taşı olarak nitelendirdiği Perpa’nın İstanbul için çok önemli olduğunu vurguladı.

Işık, Kerbela’nın siyasi bir olay olduğunu belirtti.

Şişli İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç, Şişli Kaymakamı Salih Işık’ın Kerbela Olayı’nın siyasi bir olay olduğunu belirtmesine katılarak Çaldıran Savaşı’nın da Anadolu’da Sunni ve Şii ayrımını güçlendirdiğini söyledi.

Program sonunda Şişli Kaymakamı Salih Işık ve Şişli İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç’e katılım ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Konferans bitiminde Perpa Birlik Platformu tarafından katılımcılara aşure ikramı yapıldı.

 

Haberin videosu için:

http://www.perpa.tv/kerbela-golgesinde-ehl-i-beyt-sevgisi-konferansi/