Sayın Üyelerimiz,

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetim Kurulu Üyemiz Mürsel CÖMERT tarafından tarafınıza bir sms’in gönderildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Öncelikle değerli ailenizle neşeyle kutlamaya hazırlandığınız bayram öncesinde karalayıcı bir kampanyanın hedefi olduğunuz için üzüntülerimizi kabul etmenizi rica ederiz. Kişisel bilgileriniz yönetim kurulu izni dışında yönetim kurulu üyemiz Mürsel CÖMERT tarafından uygunsuz biçimde alınmış ve kullanılmıştır. Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında size gönderilen sms suçtur.

Çalışanımız tarafından yapılan usulsüzlük olayının gerçekleştiği dönemde Başkan Yardımcısı olan Sayın Mürsel CÖMERT ve Sayman Üye Hasan AKDEMİR her gün yönetime uğradığı halde, usulsüzlüğün yapıldığını tespit edememiştir. SMS'de iddia edilen Sayın Hacı DEMİR’in istifasının ardından "başkan oldum aynı gün tarafımca yapılan kontrollerde kasada açık buldum" söylemi doğru değildir. Ne CÖMERT ne de AKDEMİR hiçbir zaman kasa sayımı yapmamıştır.

3 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen PERPA B Blok Kat Malikleri Yöneticiliği Genel Kurulunda Sayın CÖMERT'in kendisi süreci şu sözlerle ifade etmiştir: "Ben bu parayı cebimizden ödeyelim dedim. Özgür'ün iş akdini fesh edip hem PERPA'yı zarara uğratmayacaktım hem onun sicili bozulmayacaktı. Ancak bu yasal değilmiş. Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve hukukçularımız uyardı yapmadık" Konuşmanın videosu sayfanın en sonunda yer almaktadır.

Usulsüzlük olayının gerçekleşmesinin ardından PERPA B Blok yönetim kurulu üyeleri toplu olarak yönetim personeli ile bir araya gelmiş, uzman kişilere denetimler yaptırılmış, bir daha böyle bir olayın gerçekleşmemesi için önlemler alınarak yeniden yapılandırmaya gidilmiştir. Ve şeffaf yönetim ilkemiz gereği durum kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ancak söz konusu olay, kişisel çıkarlar çerçevesinde aslı olmayan bilgilerle saptırılmaktadır.

Haziran 2024'de gerçekleşecek PERPA Kooperatifi seçimine kadar vekaleten başkanlık edeceğini söyleyerek başkan olan Sayın Mürsel CÖMERT’in yaptıkları, hala yönetim kurulu üyeliğinde bulunduğu PERPA’mıza zarar vermiştir ve vermektedir. Usulsüzlüğün ardından yönetim kurulumuz tarafından alınmaya çalışılan önlemler kapsamında, nakit tahsilat yöntemi kaldırılmak istenmiştir. Yönetim Kurulu Başkanlığı sırasında CÖMERT’ten uygulamayı başlatması ısrarla istenmiş, ancak uygulama CÖMERT tarafından başlatılmamıştır. KVKK kapsamında olan özel kurum bilgilerinin (üye iletişim bilgileriniz gibi) yönetim dışında kişilerle paylaşıldığının da saptanmasından sonra yönetim kurulu kendi arasında oylama ile Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yönetim kurulu üyelerimizden Sayın Selçuk ÇELİK’i getirmiştir. Nakit tahsilat yönteminin kaldırılması ancak ÇELİK ve ekibinin görevi devralmasından sonra uygulamaya sokulabilmiştir.

Size atılan karalama mesajında linki yer alan haber tek taraflıdır, gazeteciliğin bağlı olması gereken dürüstlük ve gerçeği bulma ilkelerine ters biçimde gerçekleştirilmiştir. Haberi yapan kişiler röportaj yapmak için PERPA’ya gelmişler ancak yönetime çıkıp işin aslını sormaya tenezzül etmemişlerdir. Yönetime mikrofon uzatsalar aslında ne olduğunu öğreneceklerdi.

Lütfen kişisel çıkarları için PERPA’yı kullanmaya çalışan kişileri dikkate almayınız. PERPA B Blok Yönetim Kurulumuz sorularınıza şeffaflıkla cevap vermek için hazır beklemektedir. Haziran ayında gerçekleşecek genel kurulumuza geldiğinizde ve konuşmaları dinlediğinizde neyin doğru neyin yanlış olduğunu Perşembe Pazarı geleneği ile yetişmiş siz değerli üyelerimizin hemen anlayacağını zaten bilmekteyiz.

KVKK kapsamında suç olan mesajın sizlere verdiği rahatsızlık nedeniyle tekrar tarafımız adına özür diler, aileniz ve çalışanlarınızla bereketli, sağlıklı, neşeli bir bayram dileriz.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi