PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR, Ahilik İş İnsanları Derneği tarafından 2023 yılının ahileri içerisinde seçildi.

Perşembe Pazarının köklü ahilik geleneğini modern bir çehre ile PERPA Ticaret Merkezi'nde devam ettiren PERPA Kooperatifi geleneği kendi bünyesinde uygulamaya ve sonraki kuşaklara aktarmaya devam ediyor. Başkan Hacı DEMİR ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ahilik geleneği ile yetişmiş iş insanlarıdır.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR Kimdir? TIKLAYINIZ

PERPA Kooperatifi Yönetim Kurulu sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ

Ahilik nedir?

Hacı Bektaş-ı Veli’nin tavsiyesi ile Ahi Evren tarafından kurulan esnaf dayanışma teşkilatıdır. Ahi Evren, 1205’te Anadolu’ya gelmesinden kısa bir süre sonra ilk olarak Kayseri’de Ahilik Teşkilatını kurmuştur. Ahi olan kişi; olgun, ahlaklı, çalışkan, kültürlü, merhametli, iyiliksever ve her işinde, her davranışında dürüst ve güvenilirdir. Ayrıntılar için TIKLAYINIZ

23 Eylül 2023 Cumartesi Ahilik İş İnsanları Derneği tarafından 36. Ahilik Haftası (18-24 Eylül 2023) etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kutlamalar kapsamında Başkan Hacı DEMİR'e "Yılın Ahisi" ödülü verildi.

Başkan Demir'e geleneksel ahi kıyafeti ve tebrik plaketi takdim edildi.

Ahilik Haftası kutlamaları 11:00-23:00 saatleri arasında Maçka Parkında yapıldı. Organizasyon İBB ve Şişli, Beyoğlu, Sarıyer Belediyeleri katkısıyla gerçekleşti.