Türkiye-İran elektrik sektörü B2B görüşmeleri Mutlusan Elektrik firmasında gerçekleşti. İSİAD ve TİSİAD organizasyonu ile gerçekleşen toplantıya İran devlet yetkilileri katıldı.

Mutlusan Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaçmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda İSİAD (İranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği) ve TİSİAD (Türk İran Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Saeid Mohammad JAN yer aldı. Toplantıya PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR destek vermek amacıyla katıldı. İTO (İstanbul Ticaret Odası) Elektrik Ekipmanları Komitesi Üyesi, Meclis Üyesi Nazım Erdemir de katılımcılar arasındaydı.

İran Ticaret Bakanlığı Yetkilileri Saeed Sadeghi, Mahmoud Reza Taheri ve Bahman Eshghi, İran Turizm Bakanlığı Yetkilisi Parham Janfeshan toplantıda yer aldı. Toplantının ardından İranlı heyet, Mutlusan Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaçmaz'a hediye takdiminde bulundu. Ve birlikte Mutlusan fabrika gezisi yapıldı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin koyduğu 30 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için İstanbul Ticaret Odası, PERPA Ticaret Merkezi, İSİAD ve TİSİAD çalışmalarını sürdürüyor.

30 Milyar Dolar ticaret hacmi hedefi nedir? TIKLAYINIZ

Türkiye-İran kimya ve temizlik sektörleri B2B görüşmeleri PERPA B Blok Yönetim salonunda gerçekleşmişti. Haberi incelemek için TIKLAYINIZ