PERPA Ticaret Merkezi “Türkiye Ekonomisine Yön Veren Devasa Labirent” manşetiyle Türk basınında gündem oldu.

PERPA Ticaret Merkezi’ni ziyaret eden Anadolu Ajansı PERPA’nın yapısı hakkında PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR’den bilgi aldı.

Başkan Hacı DEMİR verdiği röportajda PERPA’nın esnafın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandığının altını çizdi. Perpa'yı, 1980'lerde Karaköy'ün karmaşık yapısı, trafik ve güvenlik sorunları nedeniyle bir alternatif arayışının ortaya çıkardığını söyledi. Demir: "1980’lerde dönemin İstanbul Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, Karaköy’ün yıkılıp bölgenin turistik bir alan olarak değerlendirilmesine karar vermişti. Karaköy'deki bütün iş yerlerinin bir binaya sığdırılması hedeflendi. Mimaride dükkanlar triplekstir. Giriş kata araç yanaşır depoya koyar, üst kat teşhir, onun üst katı da yazıhane olarak planlandı. Perpa'da 2, 4, 7 ve 10. katlara kadar araçlarınızla çıkabilirsiniz. Yoksa 4 bin 707 dükkanın mal sevki nasıl sağlanacak? O dönemki mimarların asıl hedefi buydu. Malın sevkiyat alanları, insanların dolaşım katları değil. 2, 5, 8, 11 ve 13 ise ana katlardır. Temel amaç bütün sistemin kolaylaştırılmasıdır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı PERPA hakkında “Şehir içinde şehir” iddiasıyla 40 yıla yakın süredir "ticaretin kalbi" olan Perpa'yı, hem uzmanları hem esnafı hem de müşterileri, AA'ya anlattı” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan yazıya ulaşmak için TIKLAYINIZ

Anadolu Ajansı PERPA video haberine ulaşmak için TIKLAYINIZ

NTV’nin PERPA haberi için TIKLAYINIZ

PERPA’da aradığımı nasıl bulurum? Ayrıntılı PERPA yol bulma rehberimiz için TIKLAYINIZ