TUBİM NARKOREHBER Semineri

Narkotik Suçlarla Mücadele TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) Büro Amirliğinin koordinesinde PERPA Ticaret Merkezi’nde “Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu ile Mücadele” semineri gerçekleşti.

23 Kasım 2022 Çarşamba saat 16:00'da Perpa Ticaret Merkezi A Blok Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi KAYA, PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR, PERPA A Blok Başkanı Hasan SEZGİN, Şişli Emniyet Müdür Yardımcısı İdris KAYA, PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hasan AKDEMİR, PERPA Kooperatifi Denetleme Kurulu Üyesi Yusuf KORKMAZ katıldı.

Semineri Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliğinden Esra ŞAHİN verdi. 

Seminere, Perpa çalışanları, PERPA çevresinde bulunan okullardaki kurum çalışanları, eğitmenler, veliler katıldı.

En İyi Narkotik Polisi Anne

“En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında başta anneler olmak üzere yetişkinleri bilgilendirmek amacıyla seminer düzenlendi. Eğitim sonucunda toplumu bilinçlendirme ve farkındalık yaratma hedeflendi.

Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi KAYA madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımı ile ilgili mücadelenin evde başladığını belirtti. "Terör örgütleri uyuşturucu satışından para kazanarak gençlerimizi yani geleceğimizi söndürüyor, ülkemize zarar veriyor. Kazandıkları uyuşturucu parasıyla bize karşı kullanmak için silah alıyorlar" ifadelerini kullandı. "Bu sorunla hep beraber mücadele etmeliyiz. Benim çocuğum yapmaz demeden çocuklarımızla ilgilenmeli ve dikkatle gözlemlemeliyiz" dedi. 

Türkiye’de Uyuşturucu Sorunu ve 2022 Yılı Türkiye Uyuşturucu Raporu

İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişi olan uyuşturucu sorunu son derece karmaşık yapısıyla dünyayı etkilemeye devam etmektedir. Geçmişin alışılagelen geleneksel uyuşturucularının ötesinde kimyasal yöntemler kullanılarak üretilebilen, bağımlılık potansiyelleri çok yüksek sentetik uyuşturucular ile NPS’ler, problemi çok daha ciddi bir boyuta taşımıştır. Sorunun büyüklüğünde bu maddelerin üretiminde kullanılan ve aynı zamanda yasal kullanım alanları da olan kimyasalların kaçağa kayması önemli bir rol oynamaktadır. Suç örgütleri uyuşturucu üretiminde kullanılan kimyasalların kaçakçılık sürecine entegresinde çok farklı teknikler kullanmakta, hem bu kimyasalların çeşit ve çokluğu hem de kaçağa kaydırılmalarında uygulanan akıl almaz yöntemler tüm dünyada şaşkınlık yaratmaktadır. Bu durum bilimsel delillere dayalı, bütünlük içeren, ulusal boyutun ötesinde uluslararası iş birliğini de gerektiren bütüncül bir mücadele sürdürmeyi gerektirmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 2022 Yılı Türkiye Uyuşturucu Raporunu okumak için TIKLAYINIZ