İstanbul’un turizmden hak ettiği payı yeterince almadığına dikkat çeken PERPA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, şehre yeni bir sembol kazandırmak adına PERPA yanındaki alana 40 metre yüksekliğinde bir de kule dikmek istediklerini açıkladı. PERPA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, hazırladıkları yeni projeleri Yeni Asya’ya açıkladı. İstanbul’un kültür ve turizm şehri olmasının yanı sıra, kongre merkezi haline gelebilmesi için çok daha fazla kongre salonuna ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yümlü, “PERPA B Blok binası üzerinde 15 bin metrekarelik bir alan var, biz buraya her biri 3 bin 500 kişi kapasiteli 4 ayrı kongre salonu yapmaya talibiz” dedi. Binanın statiğinin bu tür bir ağırlık için yeterince uygun olduğunu, projenin yaklaşık 15 ile 20 milyon dolara malolacağını söyleyen Yümlü, konu hakkındaki projelerini yakın zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a sunacaklarını ve destek isteyeceklerini açıkladı. “İSTANBUL’UN
“YENİ SEMBOLLERE İHTİYACI VAR” Mithat Yümlü, kültür ve turizm şehri olmaya aday İstanbul’un turistlerin ilgisini çekecek yeni sembollere ihtiyacı olduğunu ifade etti. PERPA’nın yanındaki arazinin Büyükşehir Belediyesi ile anlaşılarak yeşil alan ilan edilmesi halinde, altına 7 bin araçlık bir otopark üstüne ise park inşa edeceklerini belirten Yümlü, “Parkın içinde 40 metre yüksekliğinde ve zirvesinde restaurant olan bir kule dikeceğiz, kuleye gelen insanlar Haliç ve Boğaz manzarası seyredecek, PERPA artık İstanbul’un başlı başına bir semti oldu” dedi.
“GALATAPORT İÇİN KONSENSÜS” Mithat Yümlü, Perşembe Pazarı yerine yapılması planlanan turizme yönelik Galatoport projesinin, bir “oldu bittiye” getirilmemesi gerektiğini vurguladı. “Oradaki esnaf ile konsensüse varılarak ortak çözüm üretilmeli” diye konuşan Yümlü, proje kapsamında Azapkapı tarafına bir iş merkezi yapılmasını teklif etti. Yümlü, söz konusu bölgenin turizme açılmasına karşı olmadıklarını ancak bölge esnafının da mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı.
PERPA HAKKINDA Dünyanın en büyük ikinci mono blok gövdeli binası olan PERPA Ticaret Merkezi, yüzde 90’lık doluluk oranıyla Türkiye’nin en büyük KOBİ merkezi olarak dikkat çekiyor. Türkiye’deki 50 şehirden daha büyük bir ticaret hacmine sahip olan merkezde, hareketlilik her geçen gün artarken, geçmişte boş olan dükkânlar da bir bir dolmaya başladı. PERPA içerisinde, banka şubeleri, İTO Ticaret Sicil Merkezi ve vergi tahsilat büroları gibi merkezlerin olması, işletmeler tarafından tercih edilmesini sağlarken, metrekare başına 1 YTL 36 YKR gibi çok düşük bir bedel üzerinden alınan aidatlarla da PERPA esnafının daha iyi şartlarda hizmet vermesi sağlanıyor. PERPA ve çevresinin güvenliği 100 kişilik bir ekip ile sağlanırken, 70 kişilik temizlik ekibi de merkezin gün boyu temiz kalmasını sağlıyor. İTO’ya 15 üye veren PERPA esnafı, kurdukları PERSİAD ile kendi arasında koordineli olarak çalışıyor.
RAKAMLARLA PERPA * Günde ortalama 40 bin kişilik giriş-çıkışla İstanbul’un en büyük ticaret merkezi. * 50 şehirden daha büyük ticaret hacmi. * Her gün, 20 bin çalışan PERPA’da işbaşı yapıyor. * Günde ortalama 15 bin araç giriş çıkışıyla Türkiye’nin en büyük otoparkı. * 4500 işyerinin yer aldığı merkezde, 3860 firma faaliyet gösteriyor.