PERPA Ticaret Merkezi B Blok ve PERPA Yapı Kooperatifi Başkanı Hacı DEMİR, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Planlama Ajansı tarafından organize edilen İstanbul Vizyon 2050 etkinliğine katıldı.

Başkan Hacı DEMİR'in PERPA Ticaret Merkezi ve PERPA Kooperatifini temsilen katıldığı etkinlik, İstanbullular için daha yaşanabilir bir İstanbul vadediyor. Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İMAMOĞLU İstanbul Vizyon 2050'nin detaylarını anlattı.

İstanbul Planlama Ajansı'nın İstanbul Vizyon 2050 sunumunu izlemek için TIKLAYINIZ

İstanbul Vizyon 2050 nedir?

İstanbul 2050 Vizyonu "Hayatın Tüm Çeşitliliği ile Canlı ve Özgür Olduğu, Herkesin İyi Yaşadığı Bir Dünya Şehri İSTANBUL" amacını taşıyor.

İstanbul Vizyon 2050 Strateji Belgesi; küresel, ulusal, bölgesel ve kentsel ölçekte bugün de izleri görülen ancak geleceğin dünyasının şekillendireceği 5 temel kriz alanına bir meydan okuma programıdır: (1) Yönetişim ve Demokrasi, (2) Ekonomi ve Kalkınma, (3) Ekoloji ve Çevre, (4) Kentsel Yapılı Çevre, Ulaşım ve Altyapı, ve (5) Toplumsal Refah ve Adalet. Bu temel kriz alanlarına karşı Belge, 7 tema altında sunduğu amaç ve hedefler ile 2050 yılında İstanbul’un hak ettiği yeri almasını garantileyecek, toplumsal adalet ve refahı tüm İstanbullular için sağlamayı hedefliyor. 

1. Çevreyi koruyan ve değişen iklime uyum

2. Etkin ve kapsayıcı hareketlilik

3. Bütünleşik ve akıllı altyapı sistemleri

4. İyi yaşam sağlayan canlı ve duyarlı mekanlar

5. Dönüştüren ve dayanıklı ekonomi

6. Herkes için erişilebilir ve adil kentsel olanaklar

7. Eşit ve özgür toplum

Daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ