Haber videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Planlama Ajansı İş Dünyası Koordinasyon Birimi İstanbul'da yer alan ticaret merkezlerinin başkanları ile toplantılar gerçekleştiriyor. Çalışma, İBB Başkanı Sayın Ekrem İMAMOĞLU'nun talimatıyla organize ediliyor.

İBB yetkilileri ve İstanbul’da bulunan ticaret merkezlerinin başkanları toplantı için PERPA Ticaret Merkezi’nde bir araya geldi.

İBB’nin ticaret merkezleri ile düzenli yaptığı toplantılar İstanbul’da bulunan ticaret merkezlerinin kalkınması ve ihtiyaçlarının belirlenmesi için düzenleniyor. İlk iki toplantı İBB İstanbul Planlama Ajansı’nda gerçekleştikten sonra her toplantının başka bir ticaret merkezinde yapılmasına karar verildi. Bu kararın ardından düzenlenen ilk toplantı, şehrin göbeğinde “İstanbul’un 40. İlçesi” olarak anılan dev ticaret merkezi PERPA’da yapıldı.

İBB Başkan Danışmanı Dr. Mehmet ÇAKILCIOĞLU, CHP Beylikdüzü ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nuri ASLAN, PERPA Ticaret Merkezi B Blok ve PERPA Yapı Kooperatifi Başkanı Hacı DEMİR, PERPA A Blok Başkanı Hasan SEZGİN, Giyimkent Başkanı Muzaffer CEVİZLİ, MODOKO Başkanı Koray ÇALIŞKAN, Kuyumcukent Başkanı Ahmet KARBEYAZ, İMES Başkanı Kemal AKAR, YEDPA Başkanı Salih Sami ATILGAN, İSTOÇ Başkanı Ahmet KOÇ, Tekstilkent Başkanı Çetin ARI, Mısır Çarşısı Başkanı Ömer BAŞIBÜYÜK, RAMİ Toptancılar Çarşısı Başkanı Mustafa KARLI, İMÇ Başkanı Erol ADAYILMAZ, AYTOP Başkanı Harun ÇOBANOĞLU, KEYAP Başkanı Mehmet Nuri KURİŞ, İstanbul Planlama Ajansı Genel Sekreteri Oktay KARGÜL, İBB Başkan Danışmanı Özel Kalemi Deniz MAZICIOĞLU, İBB İş Dünyası Sekreterleri Nazlı Ceren SUAL ve Nahit KARACA toplantıda yer aldı.

Kahvaltının ardından PERPA B Blok Mithat Yümlü Toplantı Salonuna geçildi. Ticaret Merkezlerinin başkanları ticaret merkezlerinin sorunlarını paylaştı ve İBB ile ortak çözüm önerileri üzerine konuşuldu.

PERPA A ve B Blok Yönetimleri PERPA’nın ihtiyaç listesini, İBB’den taleplerini bir kitapçık şeklinde hazırlayarak fotoğraflı ve yazılı şekilde İBB yetkililerine takdim etti.

İBB Başkan Danışmanı Dr. Mehmet ÇAKILCIOĞLU, CHP Meclis Üyesi Nuri ASLAN PERPA’nın bölge ve İstanbul için önemini bildiklerini, PERPA’nın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacaklarını belirttiler. Diğer ticaret merkezlerinin başkanları kendilerini ağırladığı için PERPA Yönetimlerine teşekkür ettiler.

Başkan Hacı DEMİR, İBB Yetkililerine ve ticaret merkezleri başkanlarına PERPA Kooperatifi tarafından hazırlatılan Perşembe Pazarı ve PERPA'nın tarihini anlatan "Perşembe Pazarı" kitabını takdim etti. Başkan Hasan SEZGİN, İBB Yetkililerine ve ticaret merkezleri başkanlarına Mustafa Kemal ATATÜRK fotoğraflı saat hediye etti.

İstanbul Planlama Ajansının internet sitesine gitmek için TIKLAYINIZ