Sivas Şehit Abdulkadir Koç Ortaokulu ve Sivas Fen Lisesi Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021'e katıldılar. Festival yarışmalarında Sivas Şehit Abdulkadir Koç Ortaokulu "Uygun Mesafe Altın Kuralımız" projesi ile en iyi sunum ödülünü kazandı. Sivas Fen Lisesi de 4 proje ile finale kaldı.
PERPA Kooperatifi ve PERPA B Blok Başkanı Hacı Demir, Sayman Üye Hasan Akdemir, PERPA Kooperatifi Denetleme Kurulu Üyeleri Yusuf Korkmaz ve Ömer Cenk Yazan, PERPA B Blok Genel Müdürü Vehbi Özgöz Başkan Teknofest’i gezdi. Başkan Hacı Demir, PERPA adına yeni teknolojiler hakkında bilgi edindi, robot yarışmalarını inceledi, teknoloji firmaları ve proje sahipleri ile sohbet etti. 
TEKNOFEST gezisi sırasında Başkan Hacı Demir, Sivaslı gençlerin projelerini dinledi. Bilim ve teknoloji alanlarında başarılı gençlere PERPA'yı tanıtmak, birçok farklı sektörün ve ürünün ana kaynağının PERPA olduğunu yeni nesillere anlatmak, çeşitli iş birlikleri yapmak amacıyla genç mucitleri öğretmenleri ile beraber ağırladı.
"İnsansız radyasyon ısı haritalama afet robotu" projesi ile Sivas Fen Lisesi öğrencileri Rüzgar Erik, Emirhan Fırtına, danışman öğretmenleri Gökhan Güller, "Uygun Mesafe Altın Kuralımız" projesi ile Şehit Abdulkadir Koç Ortaokulu öğrencileri Ahmet Güleç ve Doğuhan Gülmez, danışman öğretmenleri Erhan Kutlucan Başkan Hacı Demir'in davetlisi oldular.
Başkan Hacı Demir, genç mucitlerin gerçekleştirmeyi planladıkları bilim projelerini dinledi. Yeni bilim, teknoloji projelerinde destek ve iş birliği sözü verdi. 

Başkan Hacı Demir'in Sivaslı genç mucitlere desteği basında da yer aldı. Okumak için tıklayın:

https://www.mansetsivas.com/haber/haci-demir-sivasli-genc-mucitleri-agirladi-735

PERPA B Blok Yönetimi'nin Teknofest 2021 gezisini okumak için tıklayın:

https://perpa.com.tr/posts/view/1402/perpanin-destek-verdigi-afyon-bilsem-ogrencileri-2021-teknofest-yarismalarindan-iki-odulle-dondu

Öğrencilerin projelerini anlattığı haber videosu:

http://www.perpa.tv/perpa-kooperatifi-teknofest-2021-gezisi/